Vergelijk De Panasonic HZ2000 Met De Panasonic HX800

In dit artikel zullen we de Panasonic HZ2000 en de Panasonic HX800 met elkaar vergelijken op het gebied van helderheid en contrast, geluid, ontwerp en uiteindelijk een conclusie trekken over welke TV beter geschikt is voor verschillende doeleinden.

Exclusieve Select-Deals

Helderheid en Contrast

De Panasonic HZ2000 heeft een hoogwaardig OLED-scherm, wat betekent dat elke pixel individueel kan worden verlicht of uitgeschakeld, wat leidt tot een uitstekende helderheid en contrast. De HZ2000 heeft ook een hogere helderheid in vergelijking met andere OLED-modellen, waardoor het beeld er levendiger en realistischer uitziet, zelfs in fel verlichte kamers. Bovendien biedt de HZ2000 een zeer nauwkeurige kleurweergave en een brede kijkhoek.

Aan de andere kant maakt de HX800 gebruik van een LED-scherm, waardoor de helderheid en het contrast iets minder indrukwekkend zijn dan bij de HZ2000. De HX800 heeft echter wel een hoge piekhelderheid en een breed kleurengamma, waardoor het nog steeds een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar levendige kleuren en beelden. In termen van zwartniveau presteert de HX800 iets minder dan de HZ2000 vanwege het gebrek aan individuele pixelverlichting, waardoor de zwarttinten niet zo diep zijn.

Geluid

De HZ2000 heeft een geïntegreerd audiosysteem dat gebruik maakt van de innovatieve ‘360 Reality Audio’ -technologie van Sony. Dit betekent dat de TV geluid van hoge kwaliteit produceert met een breed en nauwkeurig geluidsveld dat bijna overeenkomt met de bioscoopervaring. Dit is een van de weinige TV’s op de markt die dit soort audioprestaties levert zonder dat er een externe soundbar nodig is.

De HX800 daarentegen heeft een standaard ingebouwd audiosysteem, dat goed genoeg is voor dagelijks gebruik, maar niet zo indrukwekkend is als de HZ2000. Om de audioprestaties te verbeteren, kan de HX800 worden aangesloten op een externe soundbar of luidsprekersysteem.

Ontwerp

De HZ2000 heeft een slank en modern ontwerp, met een dunne metalen rand en een voet die stevig genoeg is om de TV stabiel te houden. Het OLED-scherm is ook erg dun, waardoor de TV er elegant en aantrekkelijk uitziet, zelfs als deze is uitgeschakeld. De HZ2000 wordt geleverd met een handige afstandsbediening met spraakherkenning en een aantal andere handige functies.

De HX800 heeft een vergelijkbaar slank ontwerp, met een metalen rand en een standaard die ook stevig genoeg is om de TV op zijn plaats te houden. Het scherm is iets dikker dan dat van de HZ2000 vanwege het LED-scherm, maar het ontwerp is nog steeds aantrekkelijk.

Alle tv onweerstaanbiedingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *