Vergelijk De Samsung QD Oled 55S95b Met De LG OLED55B26LA

In dit artikel zullen we de Samsung QD OLED 55S95B en de LG OLED55B26LA vergelijken op basis van hun helderheid en contrast, geluid, ontwerp en TV-formaat. Beide televisies zijn in 2021 uitgebracht en zijn populaire keuzes onder consumenten die op zoek zijn naar de beste kwaliteit.

Exclusieve Select-Deals

Helderheid en contrast

Laten we beginnen met de helderheid en het contrast van deze televisies. De Samsung QD OLED 55S95B maakt gebruik van Quantum Dot-technologie om een helderder en levendiger beeld te produceren. Het heeft een helderheid van 1500 nits en een contrastverhouding van 1:1.000.000. Dit betekent dat de kleuren op het scherm zeer helder en levendig zijn en dat de zwarttinten zeer diep zijn.

Aan de andere kant heeft de LG OLED55B26LA een helderheid van 800 nits en een contrastverhouding van 1:10.000.000. Het heeft echter geen gebruik gemaakt van de Quantum Dot-technologie. Het voordeel van OLED-technologie is echter dat het in staat is om perfecte zwarttinten te produceren, aangezien elke pixel individueel verlicht kan worden. Dit betekent dat de kleuren op het scherm er levendig en helder uitzien, terwijl de zwarttinten zeer diep zijn.

Het is dus duidelijk dat de Samsung QD OLED 55S95B een helderder en levendiger beeld produceert, terwijl de LG OLED55B26LA beter is in het produceren van perfecte zwarttinten.

Geluid

Wat betreft het geluid hebben beide televisies vergelijkbare specificaties. Ze hebben beide 40 watt luidsprekers en ondersteunen Dolby Atmos. Het geluid dat ze produceren is van hoge kwaliteit en helder, met een goede balans tussen de lage, midden en hoge tonen.

Echter, de Samsung QD OLED 55S95B heeft een voordeel als het gaat om de geluidskwaliteit. Het heeft een ingebouwde subwoofer, wat betekent dat het in staat is om een dieper en voller basgeluid te produceren dan de LG OLED55B26LA.

Ontwerp

Beide televisies hebben een modern en stijlvol ontwerp, maar er zijn enkele verschillen in de details. De Samsung QD OLED 55S95B heeft een slank profiel met een aluminium frame en een voetstuk dat in hoogte verstelbaar is. Het heeft ook een Ambient Mode-functie, waarmee het scherm als kunstwerk kan worden gebruikt wanneer de televisie niet in gebruik is.

Aan de andere kant heeft de LG OLED55B26LA een iets dikker profiel en een voetstuk dat niet in hoogte verstelbaar is. Het heeft echter wel een Gallery Stand-functie, waarmee de televisie als een kunstwerk aan de muur kan worden bevestigd.

TV-formaat

Ten slotte is er het TV-formaat. De Samsung QD OLED 55S95B heeft een schermformaat van 55 inch, terwijl de LG OLED55B26LA ook een schermformaat van

Alle tv onweerstaanbiedingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *