Vergelijk De Samsung Neo Qled 65QN95B Met De Samsung Neo QLED 50QN90B

In dit artikel zullen we de Samsung Neo QLED 65QN95B en de Samsung Neo QLED 50QN90B vergelijken op basis van helderheid en contrast, geluid, ontwerp en tv-formaat. Beide televisies zijn van Samsung en behoren tot de Neo QLED-serie, wat betekent dat ze zijn uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van beeld- en geluidskwaliteit. Laten we eens kijken hoe deze twee modellen zich tot elkaar verhouden.

Exclusieve Select-Deals

Helderheid en contrast

De Samsung Neo QLED 65QN95B heeft een schermgrootte van 65 inch en een helderheid van 2000 nits, terwijl de Samsung Neo QLED 50QN90B een schermgrootte heeft van 50 inch en een helderheid van 1500 nits. Dit betekent dat de QN95B een helderder scherm heeft dan de QN90B. De hogere helderheid zorgt ervoor dat het beeld van de QN95B beter presteert in een helder verlichte ruimte en ook beter geschikt is voor HDR-content.

Beide televisies maken gebruik van Quantum Dot-technologie, waardoor ze een uitstekend kleurenbereik en contrast hebben. De QN95B heeft echter een beter contrastverhouding dan de QN90B, omdat het beschikt over een FALD-achtergrondverlichting (Full Array Local Dimming), wat betekent dat de achtergrondverlichting in zones kan worden gedimd om het contrast te verbeteren. De QN90B heeft ook een soortgelijke achtergrondverlichting, maar met minder dimzones dan de QN95B.

Kortom, als het gaat om helderheid en contrast, presteert de Samsung Neo QLED 65QN95B beter dan de Samsung Neo QLED 50QN90B.

Geluid

De Samsung Neo QLED 65QN95B en de Samsung Neo QLED 50QN90B hebben beide een uitstekend geluidssysteem. Ze maken gebruik van Object Tracking Sound Pro, waarmee het geluid nauwkeurig wordt gericht op de juiste plek in de kamer. Beide televisies hebben ook ingebouwde luidsprekers, maar als je op zoek bent naar een betere geluidskwaliteit, raden we aan om een ​​soundbar of een extern luidsprekersysteem te gebruiken.

Ontwerp

Het ontwerp van de Samsung Neo QLED 65QN95B en de Samsung Neo QLED 50QN90B is vergelijkbaar. Beide televisies hebben een slank profiel en een bijna randloos scherm, waardoor ze er modern en stijlvol uitzien. De QN95B heeft een iets bredere voet dan de QN90B, maar beide televisies kunnen gemakkelijk op een tv-meubel worden geplaatst. Bovendien zijn beide televisies compatibel met VESA-montage, wat betekent dat ze aan de muur kunnen worden bevestigd met een geschikte muurbeugel.

TV-formaat

Zoals eerder vermeld, heeft de Samsung Neo QLED 65QN95B een schermgrootte van 65 inch en de Samsung Neo QLED 50QN90B een schermg

Alle tv onweerstaanbiedingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *