Dit Zijn De Soorten Led-tv’s – Alles Over Full Array, Edge-lit En Miniled

LED-televisies zijn tegenwoordig de standaard voor de meeste huishoudens. Er zijn verschillende soorten LED-televisies, waaronder edge-lit, full array en miniled. In dit artikel zullen we deze verschillende soorten televisies bespreken en ook het belang van local dimming bespreken.

Exclusieve Select-Deals

Wat is Edge-lit?

Edge-lit LED-televisies zijn ontworpen met licht-emitterende diodes (LED’s) langs de rand van het scherm. Het licht van deze LED’s wordt door een diffuser over het hele scherm verspreid. Edge-lit televisies zijn dunner en lichter dan andere soorten LED-televisies, omdat de LED’s langs de rand van het scherm worden geplaatst. Deze televisies zijn over het algemeen ook goedkoper dan andere soorten LED-televisies.

Het nadeel van edge-lit LED-televisies is dat het beeld minder helder kan zijn dan andere soorten televisies. Omdat de LED’s langs de rand van het scherm worden geplaatst, kan het zijn dat sommige delen van het scherm niet goed verlicht worden. Dit kan leiden tot een ongelijkmatige verlichting en een minder helder beeld.

Wat is Full Array?

Full array LED-televisies hebben een grid van LED’s die achter het hele scherm zijn geplaatst. Dit zorgt voor een betere en gelijkmatigere verlichting van het scherm, omdat het licht direct achter het scherm wordt geproduceerd en de helderheid van elke pixel afzonderlijk kan worden aangepast. Full array televisies hebben een hogere beeldkwaliteit dan edge-lit televisies en kunnen HDR-content op een betere manier weergeven.

Een nadeel van full array televisies is dat ze over het algemeen duurder zijn dan edge-lit televisies en ook dikker en zwaarder zijn. Bovendien hebben ze meer energie nodig om te werken.

Wat is miniled?

Miniled is een nieuwe technologie die wordt gebruikt in sommige televisies. Deze technologie maakt gebruik van minuscule LED’s die kleiner zijn dan de LED’s die in traditionele LED-televisies worden gebruikt. Door deze kleinere LED’s te gebruiken, kan het aantal LED’s dat achter het scherm wordt geplaatst worden verhoogd. Dit resulteert in een betere en gelijkmatigere verlichting van het scherm, vergelijkbaar met wat wordt gezien bij full array televisies. Miniled-televisies hebben een betere beeldkwaliteit dan zowel edge-lit als full array televisies.

Miniled-televisies zijn echter nog steeds duurder dan edge-lit televisies en hebben nog niet de schaalbereik om de massa’s te bereiken.

Ook belangrijk: Local Dimming

Local dimming is een functie die beschikbaar is op sommige televisies en die helpt bij het verbeteren van de beeldkwaliteit. De functie maakt gebruik van de LED-achtergrondverlichting van het scherm om bepaalde delen van het scherm donkerder te maken en andere delen helderder, afhankelijk van het beeld dat wordt weergegeven.

Alle tv onweerstaanbiedingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *