Vergelijk Een Oled Televisie Met Een Led Televisie

In dit artikel gaan we de technische verschillen tussen OLED en LED televisies vergelijken, evenals de kleurprestaties van beide schermtechnologieën. OLED- en LED-televisies zijn de meest voorkomende televisies op de markt, en hoewel ze er op het eerste gezicht vergelijkbaar uitzien, zijn er enkele fundamentele verschillen in de manier waarop ze werken. We zullen deze verschillen in dit artikel in detail bespreken.

Exclusieve Select-Deals

De technische verschillen

OLED (Organic Light Emitting Diode) en LED (Light Emitting Diode) televisies gebruiken beide diodes om licht te produceren, maar de manier waarop dit licht wordt geproduceerd, is verschillend. LED-televisies maken gebruik van een achtergrondverlichting, terwijl OLED-televisies zelf licht uitzenden.

LED-televisies

LED-televisies maken gebruik van achtergrondverlichting om het beeld te produceren. De meeste LED-televisies gebruiken zogenaamde “edge-lit” technologie, wat betekent dat er LED-lampen langs de randen van het scherm zijn geplaatst die het licht naar het midden van het scherm sturen. Dit heeft als voordeel dat LED-televisies over het algemeen een hogere helderheid hebben dan OLED-televisies. LED-televisies hebben ook een lager energieverbruik dan plasma-televisies.

OLED-televisies

OLED-televisies maken gebruik van organische materialen om zelf licht te produceren. Deze organische materialen worden geplaatst tussen twee elektroden, en wanneer er stroom doorheen wordt gestuurd, produceren ze licht. OLED-televisies hebben geen achtergrondverlichting nodig, wat betekent dat ze dunner kunnen zijn dan LED-televisies. OLED-televisies hebben ook een hoger contrast dan LED-televisies, omdat de pixels volledig kunnen worden uitgeschakeld om diepzwarte tinten te produceren.

Kleurenprestaties

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een televisie is de kleurenprestaties. Beide schermtechnologieën hebben verschillende voordelen als het gaat om kleurenprestaties.

LED-televisies

LED-televisies hebben over het algemeen een bredere kleurengamut dan OLED-televisies. Dit betekent dat LED-televisies een groter bereik van kleuren kunnen weergeven dan OLED-televisies. Dit komt omdat LED-televisies een achtergrondverlichting gebruiken die helderder kan worden gemaakt dan de organische materialen die in OLED-televisies worden gebruikt.

OLED-televisies

OLED-televisies hebben een hogere nauwkeurigheid en uniformiteit in kleurenweergave dan LED-televisies. Dit komt omdat OLED-televisies de pixels individueel kunnen aansturen en volledig kunnen uitschakelen om perfecte zwarttinten te produceren. Hierdoor hebben OLED-televisies over het algemeen een betere zwartwaarde en contrast dan LED-televisies.

Alle tv onweerstaanbiedingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *