Samsung Qled Q64a Vs Qled Q74a Vs Qled Q80a

Samsung heeft verschillende QLED-televisies in zijn assortiment, waaronder de Q64A, Q74A en Q80A. Deze tv’s zijn ontworpen om een geweldige beeldkwaliteit te bieden, met name wat betreft kleurweergave en contrast. In dit artikel zullen we de drie modellen vergelijken op basis van hun contrast- en kleurweergave, de weergave van snelle beelden en de kijkhoek.

Exclusieve Select-Deals

Contrast- en kleurweergave

Het contrast en de kleurweergave zijn twee van de belangrijkste kenmerken van een goede televisie. De Q64A, Q74A en Q80A hebben allemaal een QLED-display, dat bekend staat om zijn levendige kleuren en hoge helderheid. Maar er zijn enkele verschillen tussen deze modellen.

De Q64A heeft een edge-lit display en heeft niet de volledige array local dimming (FALD) van de Q74A en Q80A. Dit betekent dat de contrastweergave van de Q64A niet zo indrukwekkend is als die van de andere twee modellen. De Q74A en Q80A hebben beide een FALD-display en bieden daardoor een betere contrastweergave. De Q80A heeft zelfs een high-end FALD-display met 96 zones, wat resulteert in een uitstekende weergave van zwarttinten en heldere beelden.

Wat betreft kleurweergave presteren alle drie de modellen goed. Ze hebben een breed kleurengamma, wat betekent dat ze in staat zijn om meer kleuren te reproduceren dan standaard televisies. De Q74A en Q80A hebben echter een voordeel, omdat ze beide beschikken over een 10-bit paneel, in tegenstelling tot de 8-bit paneel van de Q64A. Dit betekent dat de Q74A en Q80A een breder kleurenspectrum kunnen weergeven en meer nuances in kleuren kunnen laten zien.

De weergave van snelle beelden

Voor sportliefhebbers en gamers is het belangrijk dat een televisie snel bewegende beelden kan weergeven zonder vervaging of haperingen. Alle drie de modellen hebben een lage inputlag, wat betekent dat ze ideaal zijn voor gamers. De Q74A en Q80A hebben echter een voordeel als het gaat om de weergave van snelle beelden. Ze hebben een hogere verversingssnelheid (120 Hz) dan de Q64A (60 Hz), wat resulteert in een soepeler beeld bij snelle actie.

Kijkhoek

Een ander belangrijk aspect van een televisie is de kijkhoek. De Q64A, Q74A en Q80A presteren allemaal goed als het gaat om de kijkhoek. Ze hebben allemaal een goede beeldkwaliteit, zelfs wanneer je niet recht voor de televisie zit. De Q80A heeft echter een voordeel als het gaat om de kijkhoek. Het heeft een Ultra Viewing Angle-technologie, die zorgt voor een bredere kijkhoek zonder verlies van beeldkwaliteit.

Alle tv onweerstaanbiedingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *